Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Europees project over energiezuinige scholen ‘2IMPREZS’

Interreg North Sea Region

Energie besparen in schoolgebouwen aan de hand van educatieve, technische en financiële maatregelen. Dat is de doelstelling van het scholenproject ‘2IMPREZS’. 2IMPREZS staat voor ‘Project to Implement Energy Saving Methods and Programme for Energy-efficient and Nearly Zero-energy Schools’.

Het project krijgt subsidies van het Europese Interreg North Sea Region Programma en van de provincie Antwerpen. Een internationaal partnerschap, bestaande uit 10 Vlaamse, Nederlandse, Britse, Duitse en Deense partners werkte samen een methodiek uit om scholen te ondersteunen om klimaatvriendelijke maatregelen uit te voeren.

Voor de Kempen betekent dit concreet dat 24 lagere en middelbare scholen vanaf schooljaar 2018-2019 of schooljaar 2019-2020 kunnen meestappen in een tweejarig begeleidingstraject. Naast het actief betrekken van de leerlingen bij het project via de Energy Challenges en het uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen, wil 2IMPREZS scholen ondersteunen met de nodige technische en financiële kennis om ook grotere, infrastructurele ingrepen mogelijk te maken. Via een netwerk van gebouwenbeheerders, georganiseerd door de provincie, worden ervaringen, goede voorbeelden en valkuilen uitgewisseld. Scholen kunnen op ondersteuning rekenen van een regionaal partnerschap, bestaande uit IOK, provincie Antwerpen, MOS, Djapo, Thomas More, Eandis, Energiesnoeiers van Kringwinkel Zuiderkempen en WEB.

IOK zoekt kandidaat scholen

Heb je zin om samen met de partners aan de slag te gaan op school? Of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met het duurzaamheidsteam (duurzaamheidsteam@iok.be of T 014 56 45 15).

Meer info

Meer info over het project kan je vinden op de projectwebsite.

Het project kadert binnen het engagement van de 29 Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot te verminderen tegen 2030. Meer informatie vind je op www.kempen2030.be.