Naar inhoud

Nieuws

 • afvalophalingen

  Afval in tijden van corona

  Alle afvalophalingen blijven doorgaan.

  Onze ploegen zorgen dat uw afval wordt opgehaald. Medewerkers van onze milieubedrijven zorgen dat het afval kan verwerkt worden. Zo blijven we een cruciale dienstverlening garanderen. Een dikke duim voor iedereen! Zorg voor elkaar.

  Recyclageparken open vanaf 7 april

  Buiten de recyclageparken van Baarle-Hertog en Hulshout gaan alle recyclageparken onder strikte voorwaarden opnieuw open vanaf 7 april, maar de boodschap is: Kom NIET naar het recyclagepark als het niet dringend is. U kan ook niet alle afvalstromen aanleveren. Klik hier voor alle richtlijnen.

   
  Lees het volledige bericht
 • papieren zakdoekjes niet bij papier en karton

  Gebruikte papieren zakdoekjes bij het restafval

  Een belangrijke oproep. Onze ophaalploegen signaleren gebruikte papieren zakdoekjes in de gele papiercontainers. Deze horen NOOIT bij het papier maar bij het restafval!

  Lees het volledige bericht
 • glasbollen in de bloemetjes

  Glasbollen in de bloemetjes

  Aanpak van ‘hotspots’ sluikstort en zwerfvuil

  IOK Afvalbeheer, Mooimakers en Fost Plus lanceren een uitgebreid project om sluikstorten en zwerfvuil rond glasbollen aan te pakken. Glasbollen zijn helaas vaak een ‘hotspot’ voor sluikstorten en zwerfvuil. Daarom zetten we ‘glasbollen’ letterlijk in de ‘bloemetjes’.

  Lees het volledige bericht
 • thuiscomposteren

  Kempenaren nog steeds de beste leerlingen van de afvalklas

  93 kg per inwoner, dat is de hoeveelheid restafval die de gemiddelde Kempenaar in 2018 produceerde. Hiermee scoren we ruim 50 kg per inwoner beter dan de gemiddelde Vlaming. Restafval is de som van huisvuil (74 kg/inw in 2018), grof vuil (17 kg/inw in 2018) en PMD-residu (1,70kg/inw in 2018). De laatste jaren zien we een status quo in de hoeveelheid restafval.

  Lees het volledige bericht
 • pmd ophaling

  Sorteerregels pmd wijzigen nog niet

  Uitbreiding pmd-zak in de Kempense gemeenten pas vanaf 2021

  Via de blauwe pmd-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden. Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen. Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de pmd-zak. 

  Lees het volledige bericht
 • Schoon volk

  ‘Iedere dag in de weer voor het afval van een half miljoen Kempenaren’

  ‘Schoon volk’ toont een blik achter de schermen van IOK Afvalbeheer

  Vanaf zaterdag 9 februari kan je op RTV/TV Plus 12 weken lang meekijken achter de schermen van het Kempense afvalbeheer. Het ‘Schoon volk’ van IOK Afvalbeheer is iedere dag in de weer om onze missie ‘Meer uit minder afval’ in de praktijk te brengen.

  Lees het volledige bericht
Nieuwsoverzicht →