Naar inhoud

Nieuws

 • Recyclagepark Westerlo

  Recyclageparken Westerlo gesloten op zaterdag 25 augustus

  Op zaterdag 25 augustus zal het kampioenschap van Westerlo wielrennen het recyclagepark aan de Oevelsedreef passeren. De wedstrijd wordt gereden in meerdere lokale ronden op een gesloten omloop.

  Hierdoor zal het recyclagepark vanaf 12.00 uur niet meer toegankelijk zijn.

  Lees het volledige bericht
 • buxusmot

  Aangetaste buxusstruiken composteer je beter niet zelf

  De buxusmot slaat dezer dagen genadeloos toe in sommige regio’s in Vlaanderen, ook in de Kempen. Menig bezitter van een prachtige siertuin of fraaie haag vervloekt deze Aziatische exoot die zijn buikje rond eet met de buxusplant. Maar, professionele compostering biedt hoop! De temperatuur van onze professionele composteringsinstallatie klimt immers hoog genoeg om eitjes en rupsen voldoende af te doden.

  Lees het volledige bericht
 • eerste biomethaan centrale

  gft wordt groen gas en meer...

  Op het Milieubedrijf Beerse/Merksplas wordt gewerkt aan een Energie Conversie Park. Bij de bestaande composteringsinstallatie wordt een vergistingsinstallatie gebouwd. Zo kan er groen gas gewonnen worden uit de verwerking van gft. Bij de vergisting van gft ontstaat biogas. Door dit biogas op te schonen ontstaat biomethaan of groen gas dat wordt toegevoegd aan het aardgasnet. Groen gas is een hernieuwbaar alternatief voor fossiel aardgas.

  Lees het volledige bericht
Nieuwsoverzicht →