Naar inhoud

Nieuws

 • Operatie Proper bij de Zandloper in Mol

  Scholen en verenigingen gezocht voor Operatie Proper

  Kempense scholen en verenigingen die meedoen met Operatie Proper houden hun eigen terreinen en hun eigen buurt proper en gaan de strijd tegen zwerfvuil aan. Voor elke deelnemer die meedoet, krijgen ze van Mooimakers een mooie financiële beloning.

  De leerlingen van GBS De Zandloper in Mol-Rauw nemen al voor de 3de keer deel aan Operatie Proper. Tot grote vreugde van klein en groot.

  Lees het volledige bericht
 • beleidsmedewerker

  Vacature Diensthoofd Afvalverwerking/Exploitatie

  IOK en IOK Afvalbeheer wensen een diensthoofd afvalverwerking/exploitatie aan te werven voor onbepaalde duur.

  Lees het volledige bericht
 • make Belgium great again

  Breng jouw afgedankt klein elektro binnen en maak kans op een recyclageparkconcert met Koen Wauters en Jonas Van Geel!

  Wist je dat elk Belgisch gezin gemiddeld 10 elektrotoestellen in de kast heeft liggen, die niet meer gebruikt worden? En dat is een jammere zaak, want al deze toestellen bevatten grondstoffen die niet kunnen herwonnen worden. Daarom organiseren Recupel en het VTM-programma Make Belgium Great Again nu een grote actie om meer afgedankt, klein elektro te kunnen inzamelen. 

  Lees het volledige bericht
 • MBS

  Vacature Technieker/Operator

  Voor de Mechanisch Biologische Scheidingsinstallatie wensen IOK afvalbeheer en IVAREM een voltijdse technieker/operator aan te werven.

  Lees het volledige bericht
 • Aankondiging openbaar onderzoek n.a.v. onteigeningsprocedure Bedrijventerrein Baarle-Oost in Baarle-Hertog

  Overeenkomstig titel 3, hoofdstuk 1, afdeling 3 van het Decreet Ruimtelijke Economie van 13 juli 2012, maakt de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) bekend dat een openbaar onderzoek georganiseerd wordt over het voorlopig onteigeningsbesluit met inbegrip van de projectnota en het onteigeningsplan “Bedrijventerrein Baarle-Oost” in Baarle-Hertog.

  Lees het volledige bericht
 • Zonder Zwerfvuil Straat: Quinten, Toto (de hond), Julotte, Danique en Peggy uit Ravels zonden vorig jaar deze leuke selfie in. Peggy: ‘Natuurlijk doen we dit jaar ook weer mee!’.

  Jouw straat, een 'Zonder Zwerfvuil Straat'?

  Doe mee en win: een gratis ruitenwasser een jaar lang!

  Wegens succes wordt de wedstrijd ‘Zonder Zwerfvuil Straat’ herhaald

  Kempenaren houden van een nette straat zonder zwerfvuil. De ‘Zonder Zwerfvuil Straat’-affiches doken vorig jaar op achter heel wat Kempense ramen. Stoor jij je ook zo aan zwerfvuil? Hang dan ook dit jaar de affiche voor je raam. Hoe meer affiches er hangen, hoe duidelijker de boodschap dat zwerfvuil niet kan. Doe mee aan de wedstrijd en misschien ben jij wel 1 van de 10 gelukkigen die in 2020 de ramen niet zelf moet poetsen!

  Lees het volledige bericht
 • glasbollen in de bloemetjes

  Glasbollen in de bloemetjes

  Aanpak van ‘hotspots’ sluikstort en zwerfvuil

  IOK Afvalbeheer, Mooimakers en Fost Plus lanceren een uitgebreid project om sluikstorten en zwerfvuil rond glasbollen aan te pakken. Glasbollen zijn helaas vaak een ‘hotspot’ voor sluikstorten en zwerfvuil. Daarom zetten we ‘glasbollen’ letterlijk in de ‘bloemetjes’.

  Lees het volledige bericht
 • thuiscomposteren

  Kempenaren nog steeds de beste leerlingen van de afvalklas

  93 kg per inwoner, dat is de hoeveelheid restafval die de gemiddelde Kempenaar in 2018 produceerde. Hiermee scoren we ruim 50 kg per inwoner beter dan de gemiddelde Vlaming. Restafval is de som van huisvuil (74 kg/inw in 2018), grof vuil (17 kg/inw in 2018) en PMD-residu (1,70kg/inw in 2018). De laatste jaren zien we een status quo in de hoeveelheid restafval.

  Lees het volledige bericht
 • pmd ophaling

  Sorteerregels pmd wijzigen nog niet

  Uitbreiding pmd-zak in de Kempense gemeenten pas vanaf 2021

  Via de blauwe pmd-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden. Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen. Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de pmd-zak. 

  Lees het volledige bericht
 • Schoon volk

  ‘Iedere dag in de weer voor het afval van een half miljoen Kempenaren’

  ‘Schoon volk’ toont een blik achter de schermen van IOK Afvalbeheer

  Vanaf zaterdag 9 februari kan je op RTV/TV Plus 12 weken lang meekijken achter de schermen van het Kempense afvalbeheer. Het ‘Schoon volk’ van IOK Afvalbeheer is iedere dag in de weer om onze missie ‘Meer uit minder afval’ in de praktijk te brengen.

  Lees het volledige bericht
 • samen verslaan we het asbestbeest

  Nieuw! Subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten

  De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestcementleien of –golfplaten. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest.

  Het is nu ook mogelijk om hechtgebonden asbest thuis te laten ophalen. Concreet leveren we plaatzakken of een container (15m³) en persoonlijke beschermingsmiddelen.

  Lees het volledige bericht
Nieuwsoverzicht →