Naar inhoud

Nieuws

 • containerparken Heist-op-den-Berg

  Recyclageparken Heist-op-den-Berg gesloten op 22 juni vanaf 12 uur

  De beide recyclageparken van Heist-op-den-Berg zullen op zaterdag 22 juni vanaf 12 uur gesloten zijn. Die zaterdag wordt de Heistse Pijl gereden en zijn de recyclageparken bijgevolg in de namiddag niet bereikbaar.

  Lees het volledige bericht
 • glasbollen in de bloemetjes

  Glasbollen in de bloemetjes

  Aanpak van ‘hotspots’ sluikstort en zwerfvuil

  IOK Afvalbeheer, Mooimakers en Fost Plus lanceren een uitgebreid project om sluikstorten en zwerfvuil rond glasbollen aan te pakken. Glasbollen zijn helaas vaak een ‘hotspot’ voor sluikstorten en zwerfvuil. Daarom zetten we ‘glasbollen’ letterlijk in de ‘bloemetjes’.

  Lees het volledige bericht
 • thuiscomposteren

  Kempenaren nog steeds de beste leerlingen van de afvalklas

  93 kg per inwoner, dat is de hoeveelheid restafval die de gemiddelde Kempenaar in 2018 produceerde. Hiermee scoren we ruim 50 kg per inwoner beter dan de gemiddelde Vlaming. Restafval is de som van huisvuil (74 kg/inw in 2018), grof vuil (17 kg/inw in 2018) en PMD-residu (1,70kg/inw in 2018). De laatste jaren zien we een status quo in de hoeveelheid restafval.

  Lees het volledige bericht
 • pmd ophaling

  Sorteerregels pmd wijzigen nog niet

  Uitbreiding pmd-zak in de Kempense gemeenten pas vanaf 2021

  Via de blauwe pmd-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden. Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen. Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de pmd-zak. 

  Lees het volledige bericht
 • recyclagepark Dessel-Retie

  Recyclagepark Dessel-Retie gesloten op 20, 21 en 22 juni

  Het recyclagepark van Dessel-Retie zal gesloten zijn op donderdag 20 juni, vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni 2019. Tijdens dit weekend vindt de Graspop Metal Meeting plaats en zal het recyclagepark bijgevolg niet bereikbaar zijn.

   

   

  Lees het volledige bericht
 • Schoon volk

  ‘Iedere dag in de weer voor het afval van een half miljoen Kempenaren’

  ‘Schoon volk’ toont een blik achter de schermen van IOK Afvalbeheer

  Vanaf zaterdag 9 februari kan je op RTV/TV Plus 12 weken lang meekijken achter de schermen van het Kempense afvalbeheer. Het ‘Schoon volk’ van IOK Afvalbeheer is iedere dag in de weer om onze missie ‘Meer uit minder afval’ in de praktijk te brengen.

  Lees het volledige bericht
 • samen verslaan we het asbestbeest

  Nieuw! Subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten

  De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestcementleien of –golfplaten. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest.

  Het is nu ook mogelijk om hechtgebonden asbest thuis te laten ophalen. Concreet leveren we plaatzakken of een container (15m³) en persoonlijke beschermingsmiddelen.

  Lees het volledige bericht
 • recycle!

  Mis ook in 2019 geen enkele afvalophaling met Recycle!

  Vergeet nooit meer je afval buiten te zetten en kom meer te weten over de sorteerregels en de inzamelpunten in je buurt. Download de Reycle! app via je smartphone, beschikbaar voor Android en Apple.

  Recycle! is vernieuwd.

  Lees het volledige bericht
Nieuwsoverzicht →