Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Duurzaam bouwen en wonen

Duurzaam bouwen

Energiezuinig bouwen

Je staat voor de grootste investering van je leven: een eigen woning. Met de huidige energieprijzen komen begrippen zoals energiezuinig en duurzaam bouwen meer en meer onder de aandacht. Als bouwheer ben je niet altijd op de hoogte van wat de mogelijkheden en aandachtspunten zijn op dit vlak. Daarom geven we hierbij een overzicht van een aantal belangrijke aandachtspunten en van een aantal websites waar je terecht kan voor meer informatie. Energiezuinig en duurzaam bouwen wordt ten onrechte vaak uitsluitend in verband gebracht met alternatieve groene bouwtechnieken zoals stroleemwoningen … .

Het is onze overtuiging dat iedereen bij het (ver)bouwen van een woning best aandacht heeft voor energiebesparing en duurzaamheid. Energiezuinige woningen hebben 2 belangrijke voordelen: ze zorgen jaar na jaar voor een lage energiefactuur gecombineerd met een hoog comfort in de woning. Energiezuinig bouwen hoeft niet altijd zeer moeilijk te zijn. Door rekening te houden met een aantal uitgangspunten kom je al een heel eind.

Kempisch Woonplatform

Meer info over wonen in de Kempen vind je op de website van het Kempens Woonplatform.

Vlaamse energielening

Via IOK kan je lenen voor energiebesparende maatregelen bij de Vlaamse energielening. Meer informatie vind je hier.

Planadvies Kamp C

De provincie Antwerpen biedt in Kamp C gratis planadvies aan voor mensen met concrete bouwplannen. In ongeveer 45 minuten screent een expert een bouwplan op duurzaamheid. Meer informatie op www.kampc.be.

Duurzame gebouwen IOK