Naar inhoud

Contact

voorkom afval

T 014 56 27 75
e-mail

kringloopwinkel

tekening kringloopwinkel

Op zoek naar degelijke, originele en goedkope tweedehandse spullen? Weet je niet waarheen met je afdankertjes, goederen die nog te goed zijn om weg te gooien maar  waar je geen blijf mee weer?

Er is beslist een kringloopwinkel bij jou in de buurt.

kringwinkel Zuiderkempen
De Kringwinkel Zuiderkempen is het door de Vlaamse overheid erkende kringloopcentrum voor de gemeenten Putte, Heist-op-den-Berg, Berlaar, Westerlo, Herselt en Hulshout. De Kringwinkel Zuiderkempen zamelt in heel dit verzorgingsgebied herbruikbare goederen in, om ze daarna opnieuw in omloop te brengen.

websweb
De Kringwinkels WEB hebben vier winkels in de Noorderkempen; twee winkels in Turnhout, een winkel in Retie en een winkel in Meer.

de biehal
Het verzorgingsgebied van De Kringwinkels van De Biehal STC in Lommel, Peer, Mol en Neerpelt beslaat de gemeenten Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Mol, Neerpelt, Overpelt en Peer.

kringwinkel.be
In 2002 besloten een 60-tal kringloopwinkels de hoofden en de budgetten bij elkaar te steken en samen te werken onder de merknaam “De Kringwinkel”. In 2009 maakte 80% van de kringloopwinkels deel uit van dit netwerk, vanaf 2011 kunnen we als één sector onder de Kringwinkelvlag naar buiten te treden. Een netwerk veronderstelt samenwerking en de Kringwinkelsector heeft dat goed begrepen. Door gezamenlijk naar buiten treden, ervaringen uit te wisselen en middelen te bundelen staan we sterker.