Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Behaag Onze Kempen

Behaag onze Kempen

Sinds 1995 wordt in onze Kempense regio een intergemeentelijke sensibiliseringsactie en bomen- en struikenverkoop georganiseerd onder de naam "Behaag onze Kempen". Initiatiefnemers zijn 27 Kempische gemeentebesturen, de intercommunale IOK en de vrijwilligers van de natuurverenigingen JNM, Natuurpunt vzw en Velt vzw.

De doelstelling van deze actie is om mensen te stimuleren tot het aanleggen van een ecologische tuin. Bij dit soort tuin wordt er rekening gehouden met mens, natuur, milieu en het landschap. Naast het aanbieden van informatie, biedt Behaag onze Kempen in de maanden september en oktober ook plantmateriaal te koop aan.

Bestellen is mogelijk in de maanden september en oktober. Afhalen kan enkel op zaterdag 17 november 2018 in de voormiddag op de door jou gekozen afhaalplaats.

Infomomenten Behaag onze Kempen – kies voor méér leven in je tuin!

Heeft jouw tuin ook geleden onder de droogte deze zomer? Of begaf jouw buxus(haag) het na een bezoekje van de buxusmot? Kom naar een van de infomomenten van Behaag onze Kempen en ontdek welke planten jouw tuin opnieuw kunnen doen fleuren!

Ontdek hoe je inheemse bomen, struiken, bessen en ander fruit kan integreren in je eigen tuin! 
Joeri overloopt de diverse inheemse bomen en struiken die je kan bestellen voor je eigen tuin en je ontdekt op welke manieren je ze kan integreren in jouw tuin, groot of klein.

  • Zondag 16 september om 15u aan de Schapenstal – Dijkbaan, Vorselaar.
    Tip: die dag geniet je meteen ook van de happening ‘Lokaal en Gezond’ – voor en na dus ook voldoende vertier! De rondleiding start om 15u, ter hoogte van de infostand van Behaag Onze Kempen.
  • Zaterdag 29 september om 13u30 aan de Ecodemotuin in Mol.
    Adres: Mariëndal z/n, Mol – opgelet: stel je GPS in op Hofstede en volg dan de pijlen naar ‘ecodemotuin’.

Verder informeren we je graag over: