Naar inhoud

Snoei mee tegen kanker!

taxus snoeien

....en vergroot de hoop!
Breng je taxussnoeisel gratis naar het containerpark van 15 juni tot en met 31 augustus 2013. Zorg ervoor dat de taxusscheutjes jong en niet houtachtig zijn. Snoei ze niet te lang, maximum tussen 20 en 30 cm. Vang het snoeisel op een doek op en meng het niet met ander snoeisel of bladeren.
Per ingezamelde m³ krijgt het Olivia Hendrickx Research Fund 50 euro voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Snoeien maar!

SNOEI MEE TEGEN KANKER EN VERGROOT ZO DE HOOP!

EEN ORGANISATIE VAN IOK AFVALBEHEER IN SAMENWERKING MET VAN HULLE B&C TEN VOORDELE VAN HET OLIVIA HENDRICKX RESEARCH FUND

In de periode van 15 juni tot en met 31 augustus kan je dit jaar opnieuw je taxussnoeisel gratis binnenbrengen op het containerpark. Zo ondersteun je de strijd tegen kanker. Taxussnoeisel bevat baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in heel wat kankermedicijnen. Voor 1 kg baccatine heb je echter 12 ton vers taxussnoeisel nodig, een hele hoop! Praktisch:
• Eenjarige, jonge, niet houtachtige scheutjes van max 20-30 cm.
• Snoeisel opvangen op doek, niet mengen met ander snoeisel of bladeren.

Boomkwekerij Van Hulle B&C, initiatiefnemer van de actie ‘Vergroot de hoop’, schenkt per ingezamelde m³ taxussnoeisel 50 euro ten voordele van kankerbestrijding.

IOK Afvalbeheer schenkt de opbrengst van deze actie integraal aan het Olivia Hendrickx Research Fund. Het Olivia Hendrickx Research Fund ondersteunt wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België. De aandacht gaat voornamelijk naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd. Meer informatie kan je vinden op www.olivia.be
Snoei dus mee tegen kanker en breng je taxussnoeisel gratis naar het containerpark.

Datum van het bericht: vrijdag 07 juni 2013
Delen op twitter alle nieuws