Naar inhoud

Samenaankoop dakisolatie legt 700 daken in de watten

dakisolatie

700  gezinnen lieten hun dak isoleren via de samenaankoop van IOK en 25 Kempense gemeenten. Een geslaagde samenaankoop. Uit een prijsvergelijking bleek dat de korting via de samenaankoop tot 30 % bedroeg. De jaarlijkse besparing bedraagt gemiddeld 570 euro per gezin. Door de gunstige prijzen en de subsidies verdienen de deelnemende gezinnen hun investering gemiddeld op 2 jaar terug.

IOK organiseerde de voorbije maanden samen met 25 Kempense gemeenten een samenaankoop dakisolatie. Het opzet was om veel gezinnen te verzamelen zodat er goede voorwaarden bedongen zouden worden. Honderden gezinnen volgden de infoavonden en schreven zich in. Een stuurgroep van geïnteresseerde klanten koos de firma’s met de beste voorwaarden. Bij het afsluiten van de actie, blijkt dat 700 Kempense gezinnen hun dak isoleerden of hun dak lieten isoleren.

Op deze manier werden de prijzen gedrukt. Uit een prijsvergelijking bleek dat de korting via de samenaankoop tot 30 % bedroeg. Dit zorgde voor een grote belangstelling, 700 Kempense gezinnen isoleerden zelf hun dak of lieten hun dak isoleren. De helft van die gezinnen kochten isolatiemateriaal aan en isoleerden hun dak zelf. De overige helft liet zijn dak isoleren door een vakman.

Door deze actie zal er jaarlijks meer dan 5 miljoen kWh aan aardgas bespaard worden. 1.200 ton CO2 zal jaarlijks vermeden worden. De jaarlijkse besparing bedraagt gemiddeld 570 euro per gezin. Door de gunstige prijzen en de subsidies verdienen de deelnemende gezinnen hun investering gemiddeld op 2 jaar terug.

 

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 30 % van de warmte door het dak. En toch heeft 25 % van de woningen nog geen dakisolatie. Dakisolatie plaatsen om een niet-geïsoleerde woning te verbeteren is meestal de eerste stap om het de energieprestatie van de woning te verbeteren. Het is meestal technisch makkelijk uit te voeren is en de investering is snel terugverdiend. En er zijn premies.

Datum van het bericht: maandag 10 december 2012
Delen op twitter alle nieuws