Naar inhoud

Studenten Thomas More ontdekken het belang van recyclage

tentoonstelling thomas more recyclage

De tentoonstelling ‘Materialen in beweging’ in het ecocentrum in Mol die het afgelopen schooljaar 1.494 leerlingen van de Kempense lagere scholen ontving, staat vanaf 15 oktober opgesteld op de campus van Thomas More in Geel. Tot 23 oktober kan de tentoonstelling bezocht worden. Nadien verhuist ze naar de campus van Thomas More in Turnhout waar ze vanaf 4 november tot en met 14 november opgesteld staat. Iedereen welkom.

Zo kunnen ook de studenten van Thomas More Kempen ontdekken wat er gebeurt met het afval dat ze op kot of thuis sorteren. Met deze tentoonstelling willen Thomas More en IOK Afvalbeheer jongeren laten stilstaan bij de noodzaak van een duurzaam materialenbeheer.

Belang van recyclage

De focus van deze tentoonstelling ligt op duurzaam materialenbeheer. Materialen of grondstoffen vormen de ruggengraat van onze economie; ze zijn de dragers van onze productie- en consumptiepatronen. Grondstoffen zijn natuurlijk niet oneindig en daarom willen we de jongeren van vandaag bewust maken van het belang van recyclage.

Interactieve tentoonstelling

‘Materialen in beweging’ is geen klassieke tentoonstelling. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van de nodige infoborden en voorbeelden. Maar de bezoekers worden ook interactief betrokken. Op de infopanelen zijn qr-codes aangebracht. Via deze qr-codes komen opdrachten, filmpjes of randinformatie tevoorschijn.

Ook aan het spelelement is gedacht: in de ‘saloon’ kunnen studenten en bezoekers samen met de sheriff  'held van de PMD' worden. Bij de digitale sorteerspecialisten ‘Magda en Danny’ kan iedereen zijn sorteerkennis testen.

Rode draad doorheen de tentoonstelling is de sympathieke I-OKA, een recyclagerobot die iedereen de weg wijst in de wereld van de recyclage.

Iedereen welkom

Het bezoek aan de tentoonstelling is gratis. Ook lagere scholen zijn opnieuw welkom. Zij kunnen de tentoonstelling bezoeken op dinsdag en donderdag. Reserveren kan via peggy.maes@thomasmore.be. Ook het grote publiek is welkom tijdens de openingsuren van de campus op weekdagen van 9 tot 16 uur, zonder afspraak.

Thomas More Geel, Kleinhoefstraat 4

Thomas More Turnhout, Campus Blairon 800

IOK Afvalbeheer helpt studenten sorteren

De tentoonstelling is de 2de actie van Thomas More en IOK Afvalbeheer dit academiejaar om in te zetten op een milieubewust afvalbeleid. Bij de start van het academiejaar ontvingen de eerstejaars studenten al een informatiepakket over sorteren. Om de nieuwe studenten te helpen bij sorteren werden hier ondermeer geheugensteuntjes en een origineel ‘kotkookboekje’ in opgenomen.

Datum van het bericht: dinsdag 15 oktober 2013
Delen op twitter alle nieuws