Naar inhoud

Veel belangstelling voor Recupel on Tour in Heist-op-den-Berg

Recupel on Tour

Inzamelactie oude elektro

Op zaterdag 14 november 2015 kwam de succesvolle actie 'Recupel on Tour' voor de 3de keer naar Heist-op-den-Berg. Heel wat mensen maakten gebruik van deze laagdrempelige inzameling en brachten hun oude elektro gratis naar de parking van het Cultureel Centrum Zwaneberg. In ruil voor het elektro ontvingen ze een handige Recupel draagtas uit gerecycleerd materiaal. IOK Afvalbeheer, Kringwinkel Zuiderkempen en Recupel willen met deze inzamelactie iedereen sensibiliseren en informeren rond het correct sorteren van oude elektro.

Wat mag bij AEEA?

In principe gaat het over apparaten met een snoer en stekker of werkend op batterijen: gsm, haardroger, stofzuiger, wasmachine, koelkast … maar ook tv’s, laptops, rookmelders, lichtarmaturen, bepaalde lampen … Sinds 1 juli 2014 worden ook zaklampen door Recupel ingezameld en niet meer door Bebat.

Wat mag niet bij AEEA?

Alle toestellen die aangedreven worden met gas of benzine en industriële apparaten.

3 manieren om je AEEA correct te sorteren:

  • je kan ze gratis afleveren op het containerpark;
  • je kan ze gratis afleveren bij De Kringwinkel, ook apparaten die stuk zijn;
  • je kan ze gratis afleveren bij de winkel waar je een nieuw gelijkaardig toestel koopt. Als de handelaar een nieuw toestel levert, moet hij op jouw vraag het oude toestel ook terug meenemen.
Datum van het bericht: zondag 15 november 2015
Delen op twitter alle nieuws