Naar inhoud

Kantoorgebouw IOK wint Belgische Prijs voor Architectuur

IOK kantoor gebouw

Het nieuwe kantoorgebouw van IOK aan de Antwerpseweg in Geel won dinsdagavond 15 december de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 in de categorie niet-residentieel privaat gebruik. 

‘Wij zijn bijzonder blij met de erkenning van de duurzame en hedendaagse vormgeving van ons ‘houten’ kantoorgebouw. Een moderne maar sobere en rustgevende omgeving heeft een positieve invloed op de inzet van de collega’s en de werksfeer bij IOK en IOK Afvalbeheer.

Dit kan alleen maar de samenhang en synergie versterken die momenteel al aanwezig is op de IOK-campus in Geel. En we hopen dat ook nieuwe huurders deze mooie architectuur naar waarde inschatten en kunnen ‘meeliften’ op die positieve golf.’ Kris Vreys, directeur IOK

In het nieuwe gebouw is nog ruimte voor derden. IOK en IOK Afvalbeheer hebben 3 verdiepingen in gebruik. Een deel van de te huren kantoorruimte is nog beschikbaar. Het gebouw heeft een ontworpen E-peil van 45 en K-peil van 24 wat zijn weerslag zal hebben op het verbruik van de huurders.

Het kantoorgebouw van IOK werd gerealiseerd via een Design&Build procedure. Het ontwerp is van architectenbureau HUB in samenwerking met Architecten Archiles. Uitgevoerd door THV Van Roey-Vanhout.pro-Vanhout.

Uit 94 inzendingen werden 18 genomineerden geselecteerd. In haar categorie had het IOK-gebouw sterke mededingers met name de hedendaagse Watertoren in Bergen en de restauratie van een oud klooster tot creatief agentschap in Groot-Bijgaarden.

Eindlaureaat over de categorieën heen werd het project ‘gate 15’ van Bob361.

Van alle genomineerde projecten werd een film gemaakt, die vanaf 16 december 2015 te zien is in BOZAR in Brussel. Meer info op http://www.fab-arch.be/nl/belgische-prijs

Datum van het bericht: woensdag 16 december 2015
Delen op twitter alle nieuws