Naar inhoud

Open Bedrijvendag: groot succes voor Milieubedrijf Olen/Geel!

Open Bedrijvendag MOG 2016

Op 2 oktober nam het MOG -Milieubedrijf Olen/Geel- van IOK Afvalbeheer deel aan Open Bedrijvendag. Meer dan 2.700 bezoekers kwamen een kijkje nemen. Een succes!

De bezoekers zagen wat er met het ingezamelde PMD gebeurt, waar het AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten) naartoe gaat en hoe oude matrassen worden ontmanteld. Dit en nog veel meer werd gedemonstreerd op het MOG, 1 van de 5 milieubedrijven van IOK Afvalbeheer.

Externe partners opende op de site een Repair café en repareerden meer dan 40 defecte toestellen van bezoekers. In een pop-up store toonde De Kringwinkel de verrassende ontwerpen van hun Moobius label. Vzw De Sprong presenteerde hun werking en enkele originele juwelen uit oude fietsbanden.

 

Van PET-flessen werden doorlopend leuke mobielen gemaakt. Kinderen schoten met de afvalknaller afval in de juiste vuilnisbak en konden in stoere ?werkkledij? poseren bij de ophaalwagens.

 

Kortom voor ieder wat wils op de site in Olen.

 

Alle bezoekers werden aan het begin van hun bezoek op de weegbrug gewogen. Aan het einde van de dag stond een totaal van 206.100 kg op de teller. Bezoekers konden schatten naar dit gewicht en zo een fiets winnen. De winnaar van deze wedstrijd wordt persoonlijk verwittigd!

Enkele sfeerbeelden

Datum van het bericht: vrijdag 07 oktober 2016
Delen op twitter alle nieuws