Naar inhoud

Wijzigingen op het recyclagepark van Westerlo vanaf 2 november

recyclagepark Westerlo

Vanaf 2 november 2017 krijgen inwoners van Westerlo toegang tot het recyclagepark via de elektronische identiteitskaart (eID). Je hebt vanaf dan niet langer de speciale recyclageparkkaart nodig.

Het recyclagepark zal nog steeds op dezelfde manier werken maar overal waar je nu de recyclageparkkaart gebruikt (aan de inkom, aan de weegbrug…) gebruik je vanaf 2 november je eID. Scholen, bedrijven en verenigingen hebben een nieuwe chipkaart nodig. Die ligt vanaf die dag klaar op het recyclagepark.

Aan de tarieven verandert niets. Wat wel aangepast wordt, is het bedrag dat je betaalt als je een kleine hoeveelheid brengt van een betalende afvalsoort. Vanaf 2 november wordt er als je minder dan 5 kg aanlevert van een betalende afvalsoort die aangerekend als 5 kg. Breng je bijvoorbeeld 4 kg steenpuin betaal je 0,10 euro (0,02 euro/kg) en geen forfaitair bedrag van 0,75 euro meer.

Betalen doe je vanaf 2 november met het saldo dat gekoppeld is aan je eID. Werk je nu reeds met een saldo op je recyclageparkkaart dan wordt het resterende bedrag automatisch omgezet naar je eID. Je hoeft dit dus niet op te gebruiken voor 2 november.

Bezoekers met een negatief saldo kunnen vanaf 2 november het recyclagepark niet meer betreden zonder interventie van de recyclageparkwachters. Je dient je saldo aan te vullen door te betalen aan de herlaadzuil (enkel met Bancontact). Je kunt het recyclagepark verlaten wanneer je saldo groter of gelijk is dan 0.

Datum van het bericht: vrijdag 27 oktober 2017
Delen op twitter alle nieuws