Naar inhoud

Nijlen wint 'gewichtigste' gemeente

Nijlen 'gewichtigste gemeente'

De gemeente Nijlen zamelde gedurende de Europese Week van de Afvalvermindering de meeste herbruikbare goederen in. Nijlen mag zich dan ook ‘de Gewichtigste Gemeente’ van de Kempen noemen. Op dinsdag 16 januari werd de 'wisselbeker' officieel overhandigd aan de burgemeester van Nijlen in kringwinkel 'Opnieuw & Co'.

IOK Afvalbeheer organiseerde in samenwerking met 4 kringwinkels (Zuiderkempen, de Biehal, WEB en Opnieuw & Co) een wedstrijd tijdens de Europese week van de afvalvermindering. 29 gemeenten streden om een wisselbeker door zo veel mogelijk herbruikbare goederen in te zamelen. Mensen konden hun spullen binnenbrengen bij de kringwinkels zelf of bij de binnenbrengpunten bij recyclageparken.

De gemeente Nijlen kwam als winnaar uit de bus met bijna een halve kilogram ingezamelde goederen per inwoner, die week. In totaal werden er in de 29 gemeenten meer dan 107.000 kg herbruikbare spullen binnengebracht. De organisatoren zijn trots op dit resultaat van deze 1ste editie en vinden het een bijzondere prestatie van de Nijlenaars. ‘We merken dat hergebruik steeds populairder wordt. Steeds meer mensen brengen spullen binnen bij de kringwinkels en ook steeds meer mensen kopen tweedehands’. De 5 organisaties blijven daarom sterk inzetten op sensibiliserende campagnes als deze.

Datum van het bericht: dinsdag 16 januari 2018
Delen op twitter alle nieuws