Naar inhoud

Contact

voorkom afval

T 014 56 27 75
e-mail

Hou je gft-container proper, gebruik een papieren gft-zak

papieren gft-zakjes

Vooral tijdens de zomerperiode zijn mensen op zoek naar een manier om hun gft-container proper te houden. Er zijn al een aantal jaar biodegradeerbare zakjes op de markt. Vanaf 2020 kan je een papieren zakje gebruiken om je gft (keuken- en tuinafval) in te verzamelen.

De grootte van de zak (10 liter) is ideaal om te gebruiken in de keuken. De papieren zak houdt zowel je keukenemmertje als je gft-container proper. Het is natuurlijk niet verplicht om een zakje te gebruiken. 

Papieren gft-zak wordt ook groen gas

Papier is perfect voor een optimale biologische kringloop. 90 % van de papieren zak, met FSC-label, is cellulose, de ideale grondstof voor de productie van groen gas in de nieuwe vergistingsinstallatie voor gft in Beerse.

De papieren zakken voor gft vervangen de huidige bio-afbreekbare zakken. Uiteraard mag je de bio-afbreekbare zakken die je nog hebt, gebruiken tot ze op zijn. De papieren zakken te koop bij je gemeente of op het recyclagepark. Tot het einde van de voorraad worden in sommige gemeenten ook de bio-afbreekbare zakjes verkocht. 

  • de papieren zakken voor gft van 10 liter, kosten 6 euro voor een pakket van 80 zakken.

Gebruik je liever hele grote zakken om in je gft-container te hangen? Die zijn nog steeds verkrijgbaar en gemaakt uit bio-afbreekbaar materiaal.

  • zakken van 120 liter (6 euro per rol van 10 zakken)