Naar inhoud

Contact

voorkom afval

T 014 56 27 75
e-mail

Creatieve afvalpreventietips

 1. Doe het niet in de vuilbak, maar hergebruik het!
  Wees creatief als je zoekt naar nieuwe manieren om de hoeveelheid huishoudelijk afval te verminderen. Maak een bloempot van een plastic ijsdoos. Door creatief na te denken over hergebruiken zal je nieuwe toepassingen vinden voor veel voorkomende items and nieuwe manieren om te recycleren en afval te verminderen.

 2. Maak uw huisdieren blij met oud beddengoed.
  Hergebruik uw oud beddengoed voor de mand van uw huisdier.

 3. Maak een speelgoedzak van een oude kussensloop!
  Knip sjablonen van letters of figuren uit oud karton. Knip dan aan de hand van deze sjablonen de letters of figuren uit oude stoffen met verschillende patronen. Naai deze dan op de oude kusssensloop. Rijg een koord door de bovenkant van de kussensloop om de speelgoedzak aan te kunnen trekken. Zo kan het speelgoed netjes in deze leuke zelfgemaakte speelgoedzak opgeborgen worden.

 4. Maak extra waterdichte laarsen met plastic zakjes!
  Nadat je je sokken aangetrokken hebt, steek elke voet in een plastic zakje voordat je je laarzen aantrekt. Zo creeër je extra waterdichte laarzen. Ofwel kan je ook als je laarzen binnenin nog nat zijn ook een plastic zakje over elke voet trekken zodat jouw sokken niet nat kunnen worden.

 5. Maak een spaarvarken van een plastic fles!
  Versier een plastic fles met verf of stof naar keuze. maak een opening in de hals van de fles, groot genoeg voor muntstukken. Als jouw zelfgemaakt spaarvarken vol is, snij rond de bodem van de fles om te muntjes eruit te halen.