Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

45 Kamperfoelie

Kamperfoelie

Deze inheemse plant verkiest een plaats in de halfschaduw. Hij groeit algemeen in bossen, struwelen en houtkanten. Van mei tot en met juli verschijnen er purperroodachtige, binnenin lichtgele bloemen. Ze staan in eindstandige trossen en verspreiden een zoete geur, vooral 's avonds. Het is eventueel mogelijk dat er in de herfst een nabloei plaatsheeft. De bessen zijn koraalrood tot zwart. De bessen zijn giftig voor de mens. Voor vogels zijn ze wel eetbaar.

Kamperfoelie is een rechtswindende slingerplant (= winder). Hij groeit tot 1 meter per jaar. Om tegen een muur te kunnen klimmen, kan Kamperfoelie niet zonder klimhulp. Zorg voor een klimhulp onder de vorm van latwerk, opgespannen kabels of andere hulpmiddelen. Jonge scheuten bind je best vast want deze kunnen nog niet zelf ranken. De plant kan enkele tientallen jaren oud worden.

Zet Kamperfoelie in de halfschaduw. De plantvoet mag niet in de zon staan. De wortels staan best in de schaduw, de scheuten mogen in de zon komen. Kamperfoelie groeit op een doorlatende bodem en kan niet tegen staand water.

In pot
Goed voor vogels, bijen en insecten, mooie bloesem en/of heerlijke geur
Prijs: €5,00