Naar inhoud

Contact

mijn afval

T 014 56 27 75
e-mail

2015_Afvalkrant_maart

Elke gepassioneerde tuinier maakt zich klaar voor het nieuwe tuinseizoen. Het gebruik van compost in de tuin is al jaren goed ingeburgerd. De voordelen van compost spreken voor zich: verbetering van bodemstructuur, bevordering van natuurlijke afweermechanismen tegen bodemziekten, verhoging van waterreserve in zandgronden, stimulering van wortelgroei …

Compost zelf afhalen of aan huis laten leveren, grote of kleine hoeveelheden, gewone compost of extra fijne compost … alle info vind je in deze afvalkrant.

De Kempenaren behoren tot de beste leerlingen van de klas wat sorteren en recycleren betreft. In 2014 werd bijvoorbeeld bijna 7.000 ton PMD ingezameld in onze Kempense gemeenten. Na het uitsorteren van Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons bleef er iets meer dan 14 % residu over. Dat zijn de materialen die niet in de blauwe PMD-zak horen. Dat is goed, maar we kunnen nog beter. Daarom zetten we in deze afvalkrant PMD extra in de kijker. Ontdek ook de PMD-wedstrijd met leuke prijzen, verder in deze editie van de afvalkrant.

 

Inhoud

  • 12 m³ container voor groenafval
  • Compost bestellen
  • Compost: laat kolen groeien!
  • PMD-wedstrijd
  • Afvalsteward