Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Groepsaankoop sanering stookolietanks Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout, Vosselaar

Sanering stookolietank

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Om dit probleem te voorkomen organiseert IOK samen met gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar een ‘tankslag’. Een tankslag is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks.

De bedoeling is dat we de stookolietanks gezamenlijk saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen. 

Heb je interesse? 

Schrijf je dan vrijblijvend in via deze link. Zo word je op de hoogte gehouden over het verloop van de actie in jouw gemeente. Je kan je ook inschrijven om een infoavond bij te wonen.

Wil je meer informatie?

Kom langs op één van volgende infoavonden:

  • Maandag 12 november 2018 in Beerse, de presentatie vind je hier
  • Woensdag 28 november 2018 om 20u in het stadhuis van Hoogstraten (Vrijheid 149)
  • Dinsdag 4 december 2018 om 20u in GC De Heischuur in Oud-Turnhout (Schuurhoven 2)

Inschrijven voor de infoavonden kan ook via de link hierboven.

Mee beslissen?

De firma die de samenaankoop mag uitvoeren, wordt gekozen door een stuurgroep van deelnemende inwoners. Wil je graag mee beslissen? Geef dit dan op bij inschrijving. De stuurgroep komt samen op maandag 28 januari 2019 om 20u in Turnhout.

Contactpersoon

Paul Vanhoof, paul.vanhoof@iok.be, T 014-56 42 57

 

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020. Meer informatie vind je op www.kempen2020.be