Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Groepsaankoop sanering stookolietanks Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie

Sanering stookolietank

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Om dit probleem te voorkomen organiseert IOK samen met gemeenten Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie een ‘tankslag’. Een tankslag is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks.

De bedoeling is dat we de stookolietanks gezamenlijk saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen.

Wil je deelnemen?

Het overzicht van de aangeboden prijzen en voorwaarden vind je hier. 

Deelnemen kan door rechtstreeks contact op te nemen met een gekozen firma en te verwijzen naar de groepsaankoop. Firma's komen vooraf gratis en vrijblijvend langs om een offerte op maat te maken, op basis van de afgesproken prijzen en voorwaarden. 

Op dinsdag 26 februari 2019 om 20u stellen de gekozen aannemers hun prijzen, voorwaarden en werkwijze voor op een infoavond in zaal 't Getouw in  Mol (Molenhoekstraat 2). Je bent van harte welkom. Inschrijven voor deze infoavond is niet nodig.

Wil je meer informatie?

In november en januari waren er infoavonden in Geel en Balen, de presentatie vind je hier

Contactpersoon 

Gert Druyts, gert.druyts@iok.be, T 014-56 42 56

 

 

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020. Meer informatie vind je op www.kempen2020.be