Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Groepsaankoop groendaken Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout, Vosselaar

Dakisolatie

In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar  een groepsaankoop groendaken.

Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar.

Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van groendaken in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning.

Woon je in Turnhout? Dan biedt het lokaal bestuur bovendien ook nog een subsidie aan voor de aanleg van een groendak. Meer info over de voorwaarden en de te volgen procedure vind je hier.

Ga voor een groen én geïsoleerd dak

De groepsaankoop groendaken wordt gecombineerd met een groepsaankoop dakisolatie. Meer info vind je hier.

Wil je deelnemen?

Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groendaken kan je hier.

Wil je meer informatie?

We organiseren een aantal infoavonden waar we dieper ingaan op de werking van de groepsaankoop en waar je technische informatie krijgt over dakisolatie en groendaken.

 

Gemeente Datum Locatie
Turnhout 24 april De presentatie vind je hier
Hoogstraten 15 mei De presentatie vind je hier
Rijkevorsel 19 september – 20 uur Zaal Forsela, Hoogstraatsesteenweg 19
Arendonk 10 oktober – 20 uur Zaal De Wamp, Deroissart 5

 

Contactpersoon

Ellen Vanhoudt, duurzaamheidsteam@iok.be, T 014-57 42 79

 

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020. Meer informatie vind je op www.kempen2020.be

E-loket