Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Groepsaankoop groendaken Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Vorselaar, Westerlo

Groendak

In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Olen, Lille, Nijlen, Vorselaar en Westerlo een groepsaankoop groendaken.

Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar.

Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van groendaken in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning.

Woon je in Herselt, Herentals of Nijlen? Dan biedt het lokaal bestuur bovendien ook nog een subsidie aan voor de aanleg van een groendak.

Ga voor een groen én geïsoleerd dak

De groepsaankoop groendaken wordt gecombineerd met een groepsaankoop dakisolatie. Meer info vind je hier.

Wil je deelnemen?

Hier vindt u de contactgegevens van die firma’s en de bedongen voorwaarden.

Indien de voorwaarden u gunstig lijken, kan u contact opnemen met de firma die de diensten aanbiedt waarin u geïnteresseerd bent om alles verder af te handelen. De firma zal, na een plaatsbezoek, een persoonlijke offerte maken. De offerte en prijzen moeten in overeenstemming zijn met de bedongen voorwaarden. Let op, de prijzen zijn steeds exclusief BTW, deze zal dus nog bijgeteld worden. Alle prijzen zijn geldig tot en met 30 juni 2020. Wij raden u aan om vooraf minstens 2 offertes op te vragen zodat u een goede vergelijking kan maken.

Wil je meer informatie?

We organiseerden een aantal infoavonden waar we dieper ingaan op de werking van de groepsaankoop en waar je technische informatie kon krijgen over dakisolatie en groendaken. (de presentatie vind je hier

Contactpersoon 

Annick Sprengers, duurzaamheidsteam@iok.be, T 014-56 27 88

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030. Meer informatie vind je op www.kempen2030.be