Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Groepsaankoop groendaken Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Vorselaar, Westerlo

Groendak

In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Olen, Lille, Nijlen, Vorselaar en Westerlo een groepsaankoop groendaken.

Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar.

Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van groendaken in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning.

Woon je in Nijlen? Dan biedt het lokaal bestuur bovendien ook nog een subsidie aan voor de aanleg van een groendak. Meer info over de voorwaarden en de te volgen procedure vind je hier.

Ga voor een groen én geïsoleerd dak

De groepsaankoop groendaken wordt gecombineerd met een groepsaankoop dakisolatie. Meer info vind je hier.

Wil je deelnemen?

Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groendaken kan je hier.

Wil je meer informatie?

We organiseren een aantal infoavonden waar we dieper ingaan op de werking van de groepsaankoop en waar je technische informatie krijgt over dakisolatie en groendaken.

  • 7 mei in Herenthout en 28 mei in Heist-op-den-Berg (de presentatie vind je hier)
  • Donderdag 26 september 2019 om 20u00 in Herselt (VTC De Mixx, Asbroek 1)
  • Woensdag 16 oktober 2019 om 20u00 in Vorselaar (LDC Sprankel, Nieuwstraat 13)

 

Contactpersoon 

Ellen Vanhoudt, duurzaamheidsteam@iok.be, T 014-57 42 79

 

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020. Meer informatie vind je op www.kempen2020.be