Naar inhoud

Contact

scholen

T 014 58 09 91
e-mail

Spelletjesboek 'Maak plezier met de vuilnisbakmakkers'

De hoofdrol in dit boekje wordt gespeeld door ‘de vuilnisbakmakkers’. Zij zijn voorwerpen die we niet meer kunnen gebruiken maar die we wel een nieuw leven kunnen geven. Want als we ze correct sorteren, komen ze in een recyclagefabriek terecht. Daar veranderen ze op wonderbaarlijke wijze van vorm: oud papier wordt een tijdschrift voor jongeren, een gedeukt blikje wordt een gloednieuwe fiets en een plastic flesje wordt een hippe muts!

Aan de hand van toffe spelletjes leren de leerlingen van de lagere school de kneepjes van het sorteren. Bij elk spelletje komen ze trouwens nieuwe dingen te weten en krijgen ze nuttige (sorteer)tips. Zijn ze uitgespeeld? Dan kunnen ze zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met een van de knotsgekke knutselopdrachten. Want met lijm, een schaar en een stevige schep creativiteit kunnen ook zij een tweede leven geven aan afval.

Scholen die dit gratis spelletjesboekje (24 pagina’s) willen bestellen kunnen dit op het nummer 014 56 27 92 of via afvalbeheer@iok.be. Schrijf er wel bij voor welke klas de boekjes bedoeld zijn.