Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Logistiek Innovatie Trainingscentrum (LiTC)

LiTC voorbeeld duurzaam bouwen

Met de oprichting van een Logistiek Innovatie- en Trainingscentrum (LiTC) in Laakdal wil IOK de Kempen als logistiek centrum ondersteunen. De werken zijn eind 2012 gestart. Op vlak van duurzaamheid wil het gebouw zeer vooruitstrevend zijn.

Door haar centrale ligging en de dichtheid van transportwegen ( water-, spoor- en wegverkeer), de nabijheid van wereldhavens en de bereikbaarheid van belangrijke afzetmarkten is de Kempen een logistiek en distributiecentrum bij uitstek. Vanuit Vlaanderen is de logistieke sector aangeduid als een sleutelsector voor de toekomstige economische groei.

Maar de druk op logistieke activiteiten neemt toe: bedrijven vragen snelle leveringen op maat, willen hun voorraden verlagen en hun transport- en operationele kosten optimaliseren.

IOK wil als streekontwikkelingsorganisatie hier op anticiperen. In 2010 diende IOK een dossier in en voor de oprichting, bouw en inrichting van een Logistiek Innovatie- en Trainingscentrum (LITC) op de terreinen van Nike ELC. Na goedkeuring door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Vlaamse Regering startte eind vorig jaar de bouw van het centrum. De totale investering bedraagt 4.000.000 euro waarvan 40% betoelaagd door EFRO en 45% co-financiering Vlaanderen (HERMES-fonds) De werken worden begin 2014 afgerond. Het gebouw zal geëxploiteerd worden door de vzw LiTC. De 3 partners van deze vzw zijn Nike, Thomas More en KULeuven.

Bezoek de website van LITC via deze link: www.litc.be