Naar inhoud

Contact

scholen

T 014 58 09 91
e-mail

Operatie Proper

Operatie Proper

IOK Afvalbeheer ondersteunt 'Operatie Proper' voor scholen en verenigingen in hun werkingsgebied.

 

Wat is 'Operatie Proper'?

Met Operatie Proper willen we jouw school of vereniging ondersteunen in het engagement tegen zwerfvuil. We helpen je met:

• een concreet en haalbaar actieplan tegen zwerfvuil;
• opruimmateriaal als je een actieplan indient;
• én een online platform dat je toelaat je vooruitgang bij te houden en te delen.

Zo kan jouw school of vereniging het enthousiasme stap voor stap omzetten in duurzame actie. Inderdaad, we helpen jouw school, vereniging of club om samen te bouwen aan systemen die ervoor zorgen dat het morgen ook mooi blijft.

 

Wat houdt Operatie Proper concreet in?

Je engageert je voor de periode van september 2017 tot juni 2018. Er zijn een paar vastgelegde uitdagingen die je moet aangaan, zoals regelmatig het zwerfvuil in de gemeente opruimen. Daarnaast kan je zelf je eigen actiepunten kiezen: van een vuilbak-steward aanduiden tot een uitstap maken naar het containerpark. Jullie kiezen wat voor jullie belangrijk én haalbaar is.

Een mooi engagement verdient een mooie beloning

Jullie engagement daar draait het allemaal om. Het is zoveel waard. Dankzij jullie engagement kunnen we Vlaanderen mooier maken. Daarom dat we jullie op het einde van de rit willen bedanken voor al jullie inspanningen. Zo eindig je niet alleen met een mooie omgeving, maar ook met een mooie beloning. Deze bedraagt 2,25 euro per lid, met een minimum beloning per groep/vereniging van 112,5 euro, en een maximum beloning per groep/vereniging van 1.125 euro. Wanneer de groep/vereniging het engagement vernieuwt voor het daaropvolgende jaar, ontvangen ze hier 25% extra bovenop.

Hoe deelnemen?

Wil je als school of vereniging deelnemen?
1.  Maak je account aan:
Zorg eerst en vooral dat je als vereniging bent aangemeld met je account. Een account aanmaken kan via onderstaande groene knop. Kies hier je postcode en ontdek meteen of jouw gemeente of intercommunale al deelneemt aan Operatie Proper.
2. Opstellen van jouw actieplan:
Doorloop de Mooimakers- scan (dit is een eenvoudige vragenlijst) om zicht te krijgen op wat jullie al doen in de strijd tegen zwerfvuil. Op basis van je antwoorden ontvang je een Mooimakers-score. Vervolgens krijg je concrete actiepunten voorgesteld.
3. Indienen van jouw actieplan:
Heb je voldoende actiepunten verzameld voor je actieplan, dan kan je dit indienen en maak je op het einde van je engagement kans op een mooie beloning! 
4. Al dan niet goedkeuren van jouw actieplan.
U ontvangt een mail me de informatie of jouw vereniging al dan niet kan deelnemen aan 'Operatie Proper'.