Naar inhoud

Contact

Milieu en energie

Antwerpseweg 1
2440 Geel


T 014 58 09 91
F 014 58 97 22
e-mail

Voor wie?

Vlaamse energielening

Ben je eigenaar, huurder of verhuurder en is het betrokken pand gelegen in één van de deelnemende gemeenten (zie hieronder), dan kom je in aanmerking voor de lening. Heb je het financieel moeilijk, dan kan je bovendien onder bepaalde voorwaarden beroep doen op een extra begeleiding door IOK. In dit geval kan IOK in samenwerking met het lokaal Energiesnoeiersbedrijf de werken opvolgen van bij de start tot het einde, van het zoeken van een aannemer tot het regelen van de facturen.

Indien je verhuurt via een SVK (sociaal verhuurkantoor), gelieve dit vooraf telefonisch mee te delen. Zo kunnen de voorwaarden juist nagegaan worden. Je verbindt jezelf er dan toe de woning minstens gedurende de looptijd van de lening via een SVK te verhuren.

Ook niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen (scholen, ziekenhuizen, vzw’s, …) kunnen onder bepaalde voorwaarden een energielening afsluiten. Ze zijn echter wel verplicht een bankwaarborg aan te gaan bij hun bank ter dekking van een derde van het ontleende bedrag en een akte van hoofdelijke en ondeelbare borgstelling te tekenen.

25 deelnemende gemeenten:

  • Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Mol, Nijlen, Olen, Vorselaar, Westerlo (Onder het werkingsgebied van energiesnoeiersbedrijf De Kringwinkel Zuiderkempen vzw)
  • Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Retie en Rijkevorsel (Onder het werkingsgebied van energiesnoeiersbedrijf Web vzw)

Voor panden die gelegen zijn in de 4 gemeenten van de Stadsregio Turnhout (Beerse, Vosselaar, Turnhout en Oud-Turnhout), dient u zich bij de Stadsregio te melden, niet bij IOK. Meer informatie vindt u hier.

Meer info
Ellen Vanhoudt, Tel 014 57 42 79 (van 9u30 tot 12u00 - van 13u00 tot 16u00)
ellen.vanhoudt@iok.be
IOK, Antwerpseweg 1, 2440 Geel (enkel op afspraak)