×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies uw gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

T 014 58 09 91        Vacatures  /  Contact          

Afval in tijden van Corona

Onze ploegen zorgen dat jouw afval wordt opgehaald. Na een tijdelijke sluiting zijn ook alle recyclageparken zijn open. Daar worden ook weer alle afvalsoorten aanvaard.

Mondmasker op bij bezoek aan het recyclagepark
Zowel bezoekers als personeelsleden dragen een mondmasker op het recyclagepark. Houd voldoende afstand en sorteer je afval voor je naar het recyclagepark vertrekt. Zo verloopt het bezoek veel vlotter. 

Asbest kan weer naar het recyclagepark
Ook asbest kan opnieuw aangeleverd worden, maar sinds 1 augustus moet asbest verplicht verpakt worden bij aanlevering. Verpak de asbest golfplaten, leien of andere asbestcement in doorzichtige bouwfolie van minstens 100 micron (0,1 millimeter dik). Deze folie vind je ondermeer in doe-het-zelf-winkels. Sluit goed af met een stevige plakband. Meer info.


Asbest aan huis laten ophalen
Je kan hechtgebonden asbest ook weer aan huis laten ophalen. Meer info.
 

Mondmaskers en co in de vuilbak en nergens anders
Corona-gerelateerd afval zoals mondmaskers, wegwerphandschoenen en gebruikte zakdoekjes duiken jammer genoeg vaker op als zwerfvuil op straat. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Wat je waar moet sorteren, zetten we hier even op een rijtje. 
 

mondmaskers, wegwerphandschoenen en gebruikte zakdoekjes bij restafval