×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies uw gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

T 014 58 09 91        Vacatures  /  Contact          

Opleiding Hoger Opvoedkundige Studiën

DHOS? Veel leerkrachten weten niet waar deze afkorting voor staat of wat de opleiding juist inhoudt. DHOS staat voor 'Diploma Hogere Opvoedkundige Studiën'. Een al wat oudere naam voor een erg hedendaagse opleiding die telkens vernieuwd wordt rekening houdend met nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en nieuwe inzichten in leerprocessen.

De DHOS-opleiding wil wie werkzaam is in het onderwijs en toe is aan herbronning en verdieping, de kans geven actuele inzichten te verwerven om zo sterker te staan in zijn professionele opdracht.

Na twee jaar, na succesvolle evaluaties, heeft de cursist recht op een officieel erkend getuigschrift GHOS. Na drie jaar, na succesvolle evaluaties en het maken van een afstudeerproject, geeft de cursus recht op het officieel erkend diploma DHOS.

Wie in september 2020  instapt, kan met zekerheid  het GHOS-getuigschrift halen (in het opleidingsjaar 2021-2022). Er is momenteel nog geen duidelijkheid over het inrichten van het 3e  opleidingsjaar (2022-2023). Voor  meer informatie hierover neem je best contact op met de coördinatoren.

Aparte moduleonderdelen kunnen ook gevolgd worden als navorming.

infomoment - OPGELET

Het infomoment op woensdagavond 2 september bij Thomas More zoals vermeld in onze brochures en folders zal niet plaatsvinden.
Omwille van COVID-19 hebben we besloten om online info te geven .
Heb je interesse, heb je nog vragen, wil je info, stuur dan even een mailtje naar guyvandeuren@telenet.be . Dan zal ik je uitnodigen voor een online gesprek op woensdagavond 2 september tussen 18 en 21 uur, zodat we je vragen rustig kunnen bespreken.

doelgroep

De cursus GHOS-DHOS richt zich op leerkrachten of anderen die tewerkgesteld zijn in het onderwijs.
Een pedagogisch diploma is vereist. De opleiding heeft een gedifferentieerd aanbod voor leerkrachten basis- en secundair onderwijs.

DHOS opleiding, iets voor jou?