×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

T 014 58 09 91        Vacatures  /  Contact          

Spelletjesboek 'Maak plezier met de vuilnisbakmakkers'

De hoofdrol in dit gratis (24 pagina’s) boekje wordt gespeeld door ‘de vuilnisbakmakkers’. Zij zijn voorwerpen die we niet meer kunnen gebruiken maar die we wel een nieuw leven kunnen geven. Want als we ze correct sorteren, komen ze in een recyclagefabriek terecht. Daar veranderen ze op wonderbaarlijke wijze van vorm: oud papier wordt een tijdschrift voor jongeren, een gedeukt blikje wordt een gloednieuwe fiets en een plastic flesje wordt een hippe muts!

Aan de hand van toffe spelletjes leren de leerlingen van de lagere school de kneepjes van het sorteren. Bij elk spelletje komen ze trouwens nieuwe dingen te weten en krijgen ze nuttige (sorteer)tips. Zijn ze uitgespeeld? Dan kunnen ze zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met een van de knotsgekke knutselopdrachten. Want met lijm, een schaar en een stevige schep creativiteit kunnen ook zij een tweede leven geven aan afval

Bestel het spelletjesboek via 014 56 27 92 of afvalbeheer@iok.be.