×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Groepsaankoop hemelwateropvang

Opgelet, de prijzen en voorwaarden voor de groepsaankoop gelden tot 30/06/2022

 

Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Een hemelwaterput of tank helpt je om water op te vangen, te laten infiltreren en te hergebruiken. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar vormt ook een besparing op je waterfactuur. Elke liter gratis regenwater die je hergebruikt, is immers een liter kraantjeswater minder die je moet betalen!

IOK organiseert samen met alle 29 gemeenten een groepsaankoop hemelwateropvang. Via de actie kan je aan goede voorwaarden een kwalitatieve installatie van zowel een hemelwaterput, infiltratieput en/of hemelwaterton bekomen.

Interesse in een hemelwaterton? 

Klik hier voor alle informatie over de groepsaankoop hemelwatertonnen.

 

Subsidies

Heel wat gemeenten geven ook een subsidie voor hemelwateropvang of een infiltratievoorziening. Dit is het geval in Beerse, Dessel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Merksplas, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. Klik op de naam van je gemeente voor meer info en hoe aan te vragen.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie? IOK organiseerde een aantal digitale infosessies. De presentatie kan je hieronder terugvinden. Je kan hieronder ook een document terugvinden met informatie rond hoe je een regenwaterton kan klaarmaken voor de winter. 

Ook een tankslag

Gekoppeld aan de groepsaankoop hemelwateropvang, organiseert IOK ook al voor de 4e keer een tankslag (groepsaankoop sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks). Wil je een oude stookolietank vervangen door een hemelwaterput dan kan je de gekozen firma's bovenstaand terugvinden. Wil je liever enkel je oude stookolietank saneren? Die informatie vind je hier.

Zit je nog met vragen?

Contacteer ons via duurzaamheidsteam@iok.be of 014 56 27 88 

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030. Meer informatie vind je op www.kempen2030.be.