×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

5 op een rij voor nieuwe grondstoffen

Een leuk project en een mooie beloning voor jouw school!

Kempenaren zijn wereldkampioen sorteren! 73 % van het huishoudelijk afval wordt gesorteerd, 27 % restafval blijft over. Maar van die 27 % kan nog heel wat beter gesorteerd worden. Hiervoor doen we graag beroep op jouw school! Maar scholen zijn geen recyclageparken en kinderen geen afvalophalers. Daarom blijft dit project beperkt tot het inzamelen van 5 kleine afvalstromen: inktpatronen, kaarsen, batterijen, gsm’s en smartphones en kurken stoppen. 

Hoe werkt het?

  • Een superleuke opstelling met informatieve borden wordt gratis geïnstalleerd op jouw school.
  • In de opstelling staan 5 aparte containers voor gebruikte inktpatronen, kaarsresten, lege batterijen, oude gsm’s en smartphones en kurken stoppen.
  • Jouw school verdient een beloning voor het ingezamelde afval: € 5 per ingezamelde kg met een maximum van € 750 per jaar. Met de beloning kan je bij bedrijven, gespecialiseerd in schoolmateriaal, aankopen doen voor jouw school.
  • Bij de opstart krijgt elke leerling en leerkracht een leuke handige infobrochure met de juiste sorteerregels voor de 5 kleine afvalfracties.
  • Het ingezamelde afval worden per trimester opgehaald door IOK Afvalbeheer. Zijn de containers vlugger vol, geef een seintje, dan komt er een vroegere ophaling. De ingezamelde batterijen worden opgehaald  door Bebat. Doet jouw school mee met het scholen- en spaarprogramma van Bebat? Geen probleem, dat wijzigt niet en blijft gewoon doorlopen
  • Jouw school stapt voor 5 jaar in dit project en voert voor deze periode de 5 kleine afvalstromen alleen af via IOK Afvalbeheer. Op 5 jaar tijd kan jouw school tot € 3.750 ontvangen.
  • Een overdekte ruimte, om de opstelling te plaatsen is wel een ‘must’. De opstelling is 3 meter breed, 2,5 meter hoog en 1,1 meter diep. Jouw school wordt vooraf bezocht om de plaats van de opstelling te beoordelen.
  • Start project begin 2022.


Schrijf jouw school snel in!

Vind je ‘5 op een rij voor nieuwe grondstoffen’ een ideaal project voor jouw school?
Schrijf je dan snel in voor 6 mei 2022.
29 Kempense scholen, 1 uit elke gemeente van het werkingsgebied van IOK Afvalbeheer, kunnen aan het begin van het schooljaar 2022-2023 starten met ‘5 op een rij voor nieuwe grondstoffen’.
De eerste school van jouw gemeente die inschrijft, doet mee!
 

Is het deze keer niet gelukt? Geen nood, alle Kempense lagere scholen krijgen in de volgende fasen van '5 op een rij voor nieuwe grondstoffen' nog de kans om in te stappen.