×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Project niet-hechtgebonden asbest

subsidies voor een asbestonderzoek en het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest bij vloerbedekking en leidingisolatie

Wat?
IOK en OVAM helpen je graag om je woning asbestveilig te maken door het veilig en vakkundig laten verwijderen van asbesthoudende vloeren en leidingisolatie. In de eerste plaats komt er een asbestdeskundige ter plaats om vast te stellen of er inderdaad niet-hechtgebonden asbest aanwezig is de in leidingisolatie en/of vloerbedekking. Er zal ook een staalname gebeuren. IOK en OVAM nemen de kosten van dit onderzoek op zich. Je betaalt een kleine vergoeding van 25 euro voor het rapport. 

Niet-hechtgebonden asbest in vloerbedekking en leidingisolatie mag enkel door een erkende asbestverwijderaar verwijderd worden. Ook voor het verwijderen van asbesthoudend isolatiemateriaal en vloerbedekking zijn er subsidies mogelijk. 

Voor wie? 
Voor particuliere eigenaars van woningen of appartementen in een van de 29 gemeenten van het werkingsgebied van IOK.

Jouw voordeel
Wie deelneemt, hoeft zelf geen erkend asbestverwijderaar te zoeken. IOK deed dit voor jou via een overheidsopdracht met hoge eisen. Naast alle gezondheidswinsten geniet je van een heel voordelig tarief om leidingisolatie of vloerbedekking met asbest te verwijderen. IOK en OVAM dragen immers bij in 50% van de kostprijs (excl. btw). Dit met een maximumsubsidie van 5.000 euro voor een  woning en 7.000 euro voor een appartementsgebouw.