×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Leerlingen en ouders

Bike2School in 14 gemeenten en 86 scholen

Goed nieuws! Vanaf september 2021 kunnen leerlingen in de lagere school van 14 Kempense gemeenten en 86 scholen virtuele munten of 'bucks' verdienen door met de fiets, te voet of met de step naar school te komen. De bucks kan je kind nadien uitgeven bij een lokale handelaar. Op die manier wil het lokaal bestuur zachte mobiliteit en de lokale handel stimuleren. Een volledig overzicht van alle deelnemende scholen in het schooljaar 2021-2022 kan je hier raadplegen. 

Hoe werkt het?

Vanaf 17 september kan je kind dan beginnen met het verzamelen van punten om bucks te verdienen. In elke deelnemende school is er een scanzone die de tags aan boekentassen of fietsen leest en zo het aantal duurzame verplaatsingen kan registreren. Het verzamelen van bucks gaat dus volledig automatisch!

Via de tutorial van Buck-e krijg je meer informatie over hoe het digitaal platform werkt voor het registreren en opvolgen van de fietsverplaatsingen bij je kind. 

 

Waar kan je de bucks uitgeven?

Met de punten die je kind spaart krijgt zij/hij bucks, een soort virtuele munt. De bucks hebben een echte waarde van 10 cent per buck. Deze bucks kan je uitgeven bij de lokale handelaars die aangesloten zijn bij Bike2School, de handelaars verschillen per gemeente. Voor meer informatie over de handelaars of mogelijke campagneweken kan je hier doorklikken op de naam van jouw gemeente: Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar, Westerlo. Wij hopen dat u even enthousiast zal zijn over dit project als wijzelf!

Heb je nog vragen?

Heb je nog verdere vragen over de werking van het project, rond de software of heb je technische problemen? Neem dan zeker een kijkje op de pagina van Buck-e voor veelgestelde vragen en de helpdesk. 

Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen – GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.