×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

T 014 58 09 91        Vacatures  /  Contact          

Zwerfvuilstrijd: middelbare scholen

Liggen de leerlingen van jouw school niet wakker van zwerfvuil? Is de speelplaats bezaaid met snoeppapiertjes, flesjes en blikjes? Ga dan mee de strijd aan tegen zwerfvuil!

Samen met de Mooimakers ontwikkelde IOK Afvalbeheer een interactieve opstelling om leerlingen uit het secundair onderwijs bewust te maken van zwerfvuil. Tijdens de middagpauze confronteren we de jongeren op een leuke manier met de zwerfvuilproblematiek. IOK Afvalbeheer komt ter plaatse en stelt op de speelplaats een heuse pop-up zwerfvuilstand op. Twee leuke zwerfvuilmascottes trekken de aandacht en lokken de leerlingen naar de ‘zwerfvuilknaller’, die hen op een speelse manier leert hoe lang afval (o.a. bananenschillen, plastic flesjes of kauwgom) blijft rondzwerven als je het zomaar in de natuur gooit.

De leerlingen kunnen bijkomend ook poseren voor een fotograaf van IOK Afvalbeheer met een persoonlijke boodschap tegen zwerfvuil. Deze foto’s worden na afloop op de facebookpagina van IOK Afvalbeheer geplaatst, en hier is nog een leuke wedstrijd aan gekoppeld. De leerlingen die de meeste likes verzamelen op hun foto, maken kans op een frietkot bij hen op school. 

Helaas is de wedstrijd dit jaar vroegtijdig stopgezet omwille van de coronacrisis, en werd er dus geen hoofdprijs uitgereikt. Naar alle waarschijnlijkheid zal de zwerfvuilstrijd opnieuw plaatsvinden in het schooljaar 2020-2021, maar dit is nog onder voorbehoud en afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden.

Blijf je graag op de hoogte van het verdere verloop en de concrete uitwerking van dit project? Stuur dan een mailtje naar mooimakers@iok.be en we laten jou zeker iets weten!