×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies uw gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

T 014 58 09 91        Vacatures  /  Contact          

Bestel hier je plantgoed

Bestellen kan van 1 september tot en met 20 oktober 2020!

Het plantgoed dient vooraf via overschrijving betaald te worden om je bestelling definitief te plaatsen. Bij een correct geplaatste bestelling zal u een bevestiging op het scherm en in uw mailbox krijgen. Gelieve uw betaling te voldoen binnen de week na bestelling. Alle informatie over de betaling vindt u bij de bevestiging van uw bestelling.

Bij het ingeven van je bestelling kan je zelf kiezen op welke afhaalplaats je het plantgoed komt afhalen op zaterdag 21 november. Het overzicht van de afhaalplaatsen vind je hier.

Voor bestellingen vanaf €100 wordt automatisch een korting van 10% toegepast. (behalve op compost)

Tips alvorens te bestellen

Tips alvorens te bestellen

  1. Meet de beschikbare ruimte op vooraleer je bestelt.

Bedenk dat planten fors in de breedte zullen groeien.

  1. Plant niet te veel stuks

Geef elke individuele plant de ruimte om uit te groeien. Het duurt echt niet veel langer voor de haag of houtkant dicht is. Het resultaat zal beter zijn en langer blijven bestaan. Plant je toch meer, dan zal je na een aantal jaar moeten dunnen. Voor een haag zijn 3 à 4 planten per lopende meter zeker voldoende.

  1. Kijk goed naar houtkanten, bosjes of bossen in je buurt

De bodemeigenschappen weerspiegelen zich in de soorten die je ziet. Zo krijg je meteen info over welke soorten het goed zullen doen in je tuin.

  1. Ga voor een gemengde haag, maar vermijd te veel verschillende soorten

Een gemengde haag bestaat uit verschillende soorten die (in groepen) door elkaar worden geplant. Gemengde hagen herbergen een veel grotere verscheidenheid aan dieren, zeker als er bloeiende en doornige soorten in staan. Ze geven heel wat variatie doorheen de seizoenen en ogen veel natuurlijker. Aan de andere kant is er in de Kempen van nature een arme bodem waardoor in de natuur niet heel veel verschillende soorten voorkomen. Alle mogelijke soorten bijeen proppen in een aanplanting of een tuin leidt tot een slecht, niet authentiek resultaat. Vermijd wel aanplantingen van één soort, bijvoorbeeld lange hagen met enkel beuk of haagbeuk.