×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Scholen

Bike2School voor scholen

Bike2School is een project met 86 lagere scholen en 14 lokale besturen in de Antwerpse Kempen. De bedoeling van het project is om leerlingen te stimuleren om op een duurzame manier naar school te komen door ze te belonen met digitale munten of 'bucks'. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de werking voor scholen, een tutorial voor het digitaal platform en campagne- en uitleenmaterialen om te gebruiken door directies en leraren.

Hoe werkt Bike2School

Alle deelnemende scholen hebben scanners geïnstalleerd aan de poort of centrale punten en een gemarkeerde scanzone. In deze zones worden leerlingen met en tag automatisch geregistreerd. De leerlingen krijgen de tags om aan de boekentas of fiets te bevestigen en scannen enkel bij duurzame verplaatsingen.

De school kan de duurzame verplaatsingen per klas opvolgen via een digitaal platform. Meer informatie over de werking voor scholen kan je terugvinden in onderstaande tutorial van Buck-e, dat in staat voor de software en hardware die nodig zijn in dit project. 

 

Campagnemateriaal

De lokale besturen die meewerken aan Bike2School organiseren samen met IOK enkele campagneweken waarbij kinderen dubbele punten kunnen verdienen, neem een kijkje bij de website van je gemeente voor meer informatie: Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar, Westerlo.

Uitleenmateriaal

Je kan zelf roll-up banners en spandoeken uitlenen bij IOK via duurzaamheidsteam@iok.be met vermelding 'uitleenmateriaal scholen' en welke materialen je graag zou ontlenen. Leen je graag heldencapes en maskers uit, dan kan je hiervoor contact opnemen met je gemeente.

Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen – GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.